Joomla

Wat is een CMS

Joomla is een open source CMS gebaseerd op PHP en MySQL. CMS staat voor Content Management System. Een CMS stelt de eigenaar van een website in staat om de website zelf te onderhouden zonder kennis van HTML of programmeren. Winters Webdesign kan u een cursus geven hoe de website te onderhouden.

Inhoud en vormgeving

Inhoud en vormgeving zijn in Joomla gescheiden. De vormgeving ligt vast in een template, een goed Nederlands woord voor template is raamwerk. Templates worden gratis aangeboden of zijn te koop voor een klein bedrag (maximaal 50,-).

Een aantal template makers:

Responsive website

De term 'responsive' wil zeggen dat de layout van de website zich aanpast aan het soort apparaat waarop de website getoond wordt: smartphone, tablet of desktop. Een responsive website maakt goed gebruik van de ruimte op het scherm en toont meestal een grote en duidelijke letter. Een moderne website moet responsive zijn.

Training

Winters Webdesign geeft ook cursussen om een Joomla website te beheren. Een cursus wordt gegeven in een groepje van maximaal 3 cursisten. Na een basis cursus kunt uzelf uw Joomla website onderhouden.

Choose language